Kennisbank
Diverse onderwerpen
Terug naar >> Kennisbank
Vogelgriep in 2 minuten
Vogelgriep in 2 minuten: wat is vogelgriep en hoe met zieke en dode dieren om te gaan?
Dieren bij evenementen
Hoewel er in Nederland tal van wet- en regelgeving is om het gebruik van (sommige) dieren bij evenementen te verbieden of te voorkomen, hebben gemeentes nog steeds maar beperkte maatregelen om aanvragen voor vergunningen te weigeren.
Voorkomen van hittestress bij dieren
Met de toenemende opwarming van de aarde nemen de warme en droge periodes toe. En daarmee ook het risico op hittestress bij dieren. Wat kan een gemeente doen ter voorkoming van hittestress bij dieren?
Invasieve exoot: het Mediterrane draaigatje
Het Mediterrane draaigatje: Een bedreiging voor de lokale biodiversiteit en effectieve bestrijdingsmaatregelen.
Waarom een adviseur dieren binnen de gemeente?
Dierenwelzijn is vaak een taak die erbij wordt gedaan binnen een gemeente. Het onderwerp verdient echter een aparte plek: zowel op bestuurlijk niveau bij een wethouder als een taak voor een adviseur en een beleidsmedewerker.
Hondenbelasting afschaffen
Hondenbelasting: Een essentiële bron van inkomsten voor sommige gemeentes en een grote bron van ergernis voor hondeneigenaren. Afschaffen of niet?
Lijst risicosoorten vogelgriep
Welke dieren lopen risico op besmetting met vogelgriep? Vogelgriep, ook bekend als aviaire influenza, kan verschillende diersoorten treffen, maar pluimvee en watervogels lopen over het algemeen het grootste risico. Hier volgt een uitleg over de specifieke...
Invasieve exoten
Invasieve exoten vormen wereldwijd een bedreiging voor de biodiversiteit en ecosystemen. Wat kunnen gemeentes doen aan invasieve exoten?